50 anys de barrufets i propaganda comunista!!!

Estándar

Molts ja sabreu que aquesta setmana ha sigut, entre altres coses, el 50 aniversari de la mítica serie de dibuixos animats els barrufets (The smurfs, los pitufos, hupikék törpikék o potxokiak), i si no ho sabíeu pos ja ho sabeu. Qui no ha vist en algun moment de la seua vida ( o de la vida d’un altre) aquestos dibuixos??

Peró no es hora de posar-se nostàlgics amb ells (SÍ!!! el temps passa i ens fem majors que anem a fer) i menys amb el que es comenta per Internet sobre aquesta serie. Perquè no anem a enganyar-nos, tots hem pensat alguna volta de la nostra vida (o en la d’un altre), perquè tots els barrufets son mascles (la barrufeta es obra d’en Gargamel!!)?? Era una comuna homosexual?? Es reproduïen per espores o que?? Qui havia dissenyat la presa que sempre es trencava?? Calatrava?? Perquè la va dissenyar un humorista?? (aquestes ultimes son per a nota)

Estava clar que alguna cosa no funcionava al mon dels barrufets. Sobretot després de traure l’infraproducte de gasolinera “Los pitufos makineros” (A qui volien enganyar??) I els conspiranoics d’Internet han donat una solució al problema, es tracta ni mes ni menys que de: PROPAGANDA COMUNISTA AMAGADA!!!

papacomunista.jpg

 

I en quines proves es basen aquests freakos per a sostindre la seua tesi?? Doncs bé, del que he trobat a Internet, he triat 10 punts que demostren que la gent te molt de temps lliure (mes o menys com jo). Tan sols em queda per dir, com l’Iker Jimenez, que es el lector qui ha de traure les seues pròpies conclusions.

DECÀLEG COMUNISTA:

  1. Els barrufets viuen en el bosc, a una aldea amb cases de bolets ( totes les cases son iguals), on tots els recursos son compartits entre tots per igual i no existeixen els diners. Per tant no participen d’una ideologia de lliure mercat, amb tot el que comporta. Per a ells el col·lectiu esta per damunt de la individualitat.
  2. Els barrufets es refereixen entre si amb el terme “barrufet”: Barrufet filosof, barrufet bromista, barrufet onanista (no vos sonara perquè sempre estava a casa)… Aquest terme recorda al “camarada” que utilitzen els comunistes. De fet hi han barrufets que pareixen ser de mes utilitat en la societat ( Gran barrufet, savi, miner) i altres que no aporten res ( poeta, Barrufeta, etc…) però no hi ha sensació de que ningú es crega mes important que un altre a causa de la seua habilitat o labor.
  3. Casi tots els barrufets vesteixen igual : gorra i pantaló blanc, com el vestit utilitzat a la xina Maoista. L’únic que escapa a aquesta tendència es el Gran barrufet, qui porta gorra i pantaló roig, color per excel·lència del comunisme.
  4. No hi ha cap barrufet sacerdot, ni església. La societat dels barrufets es atea, al mes pur estil del marxisme. Sols existeixen les forces de la natura (Mare natura i Pare temps) que son vistos com amics, no com deus.
  5. El Gran barrufet te una abundant barba que recorda a Karl Marx. Ja hem parlat de la roba roja. També cap destacar la seua capacitat de lideratge, similar a la de Lenin.
  6. El barrufet forçut representa al soldat/obrer marxista ideal. Si el gran barrufet li encomana alguna cosa la farà lleialment sense qüestionar-se res.
  7. El barrufet inventor representa al típic treballador del proletariat marxista, encara que esta especialitzat rep el mateix crèdit que els demés sense queixa.
  8. El barrufet savi pareix que estiga inspirat en Trotsky: Es l’únic que qüestiona el que fan els seus “camarades” (igual que Trotsky qüestionava el comunisme), sempre buscant estar a l’altura del Gran barrufet (Com Trotsky volia estar a l’altura de Lenin), te una tendència megalomaniaca a fer-se cas a si mateix (Com Trotsky) i en molts episodis es expulsat fora de l’aldea a dir alguna cosa fora de lloc (Trotsky va ser exiliat de la URSS).
  9. En Gargamel representa el capitalisme: es un garrepa i tracta mal al seu gat Azrael (referència a la religió). Te 2 obsessions: menjar-se als barrufets (tal com el capitalisme intenta devorar al comunisme), o be utilitzar-los per a transmutar or i enriquir-se (el que sempre busca el capitalisme: la gratificació i benestar personal sobre el benestar col·lectiu). Azrael representa a l’obrer capitalista: corre riscos per el seu cap (inclús amb la propia vida) i no te cap posesió en la casa on viu amb en Gargamel.
  10. Els xiquets barrufets que surten en la serie representen la joventut soviètica que va viure la Glasnost i la Perestroika, ells es vesteixen amb roba diferent, son mes actius i alegres que els seus majors.

By Anto (Smurf= Socialist Men Under Red Father)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s