Per que va desapareixer Namek?

Estándar

Crec que tots recordarem aquella interminable lluita entre Son Goku, (que es transformà per primera vegada en super-guerrer) i Freezer. Aquells 5 minuts pareixien que mai acabarien, per a mi una de les millors batalles de tota la seria (si no, la millor).

Hi havia gent que criticava la falta de rigurositat a l’hora de fer que eixos cinc minuts duren quasi dos setmanes. Doncs be, jo vaig a explicar amb tots els meus coneiximents perque va durar tant aquella batalla.

Per començar hem de recordar que Freezer llaçà l’atac per destruir Namek en el capitol 97 (DBZ), i va dir que en 5 minuts tot el planeta exploraria. Finalment el planeta explotà en el capitol 106, quasi 200 minuts despres de llaçar la bola d’energia contra el centre de Namek. Quina energia tenia eixa bola?

Pues anem per faena, una concentracio d’energia suficient per atravesar tot el planeta fins el seu centre, tambe es suficient per a desestabilitzar el nucli metalic del planeta (per molt extraterrestre que sigua, el nucli de Namek era de ferro com el de la Terra). Eixa desestabilitat causaria fallos magnetic i gravitatoris com es pot apreciar durant la destrucció del planeta. A mes a mes la bola d’energia al accedir al centre liquid del planeta, faria que aquest rotara mes rapid que de costum. Si l’atac de Freezer va ser capaç d’arribar al nucli del planeta, també el faria girar molt mes rapid que el seu ritme normal. Pero a cada volta tornaria a augmentar la seva velocitat exponencialment.

Aquesta rotació provocaria una anomalia planetaria, o el que els fisics anomenen, una singularitat. La rotacío del nucli de ferro a gran velocitat faria que es concentre la massa del nucli en un lloc cada vegada mes menut. La diferencia de volum del nucli faria que la superficie del planeta es trenqués (tal i com apareix en la serie).

L’altre efecte de la singularitat es la deformacio del espai-temps. Vist des de una nau que escape del planeta es voria com si el planeta enconguix o com si s’estigueren allunyant molt mes rapid que de costum, i sobre tot, el temps pareix que es va parant conforme la densitat del nucli creix.

Aquest augment de la densitat no significa que el planeta es convertira en un forat negre, no te prou massa, si no mes be algo apregut a una “enana blanca”. Una vegada que la densitat del planeta es tal que el nucli no pot controlar-la, aquests finalment explotarà. Vist des de la terra en 5 minuts, vist des de Namek en 3 hores i pico.

by menos5

Anuncios

2 comentarios en “Per que va desapareixer Namek?

  1. ximo

    però, però, però, però… com és possible????????
    D’ací molts anys quan tinga familia i tinga nets els contaré moltes històries i una d’elles serà la historia de Tomas:

    Tomas era un xic normal quan era menut, era un estudiant normal com qualsevol xiquet. Però amb el temps va començar a despuntar per tindre una inteligència fora de lo normal, aleshores fou quan repetí 3 vegades C.O.U. Els pares, es quedaren molt disgustats amb ell perquè es pensaven que no tenia ganes d’estudiar i no volien que acabara treballant collint taronges o algo paregut, volien que fora “algu” en la vida. Però aquesta preocupació era innecessària ja que ells no tenien ni idea del que en realitat estava passant. Tomas, que tenia molt clar com encarar la seva vida, va repetir C.O.U. per voluntat pròpia ja que així podria assolir millor tots els conceptes bàsics que ensenyaven a l’insitut. Aquesta decissió va ser molt acertada ja que es va convertir en un xic molt intel·ligent i amb un gran domini de la fisica, matemàtiques, etc. Ell mateix va decidir com afrontar el seu futur acadèmic i començava a apuntar alt. Amb la informàtica en tots els seus aspectes com a afició, va començar la seua carrera com a químic i ací és on va cometre el seu únic i mes gran error ja que es va juntar amb qui no devia i clar, així acaben les coses.

    I fins ací la història fictícia de la vida del Tom, espere que vos agrade tant com a mi m’ha agradat el post

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s