Com funcionen les coses (II)

Estándar

Poc despres de publicar el primer article sobre com funcionen les coses, un amic me va demanar que explique com funciona la seguretat social (Saluuuuuut!!). Aixo es el que vos ensenyaré hui.

Aquest mati ma mare tenia hora al metge, pero he tingut que nar jo perque se trobava malament (i no es un chiste fàcil). Durant l’hora i mitja que he estat esperant, he pogut aprendre moltes coses dels ambulatoris.

Tot comença amb el pacient, en el moment en que te trobes mal truques al metge per a demanar hora de visita, el telefon porta incorporats sensors virics que poden mesurar el nivell de la enfermetat que ens i quants dies durarà. Mitjançant el cable del telefon, eixes dades arriben al monitor de la tipeta de recepció (que sempre ha de ser una vella i tindre cara de mala llet, per a que la gent no vullga nar al metge). Una vegada rebudes les dades mentres estas parlant, s’aseguren de donar-te hora per a quan ja estigues millor.

Si amb tot i aixó encara vas a la visita, es perque no tens un simple costipat, llavors el metge no pot fer res més que donarte un volant per al especialista (perque li fiquen eixe nom si no es redó??). La finalitat d’eixe paper es prou secilla, vas al especialista, l’ensenyes i t’atenen. La conselleria de sanitat van vore que molta gent anava al especialista, lo qual vol dir que hi ha molta gent malalta, per rebaixar eixe nombre van inventar les finestretes.

Ara per poder usar eixe volant t’envien al mostrador de l’entrada de l’ambulatori, només per a dir-te que no es ahi on tens que anar. Te manen al noseque del pacient, en l’hospital General, que tampoc es ahi on tens que anar, te donen un altre paper per anar al hospital provincial, ahi te diran quin metge te toca i on tens que anar a portar el volant (si el meu metge esta en este hospital, perque collons tinc que anar al hospital general un altre cop??). Despres de 8 o 9 dotzenes de finestretes, aconsegueixes donar-li el volant a l’infermera del metge que te toca, pero no te donen cita, no, te diuen que te trucaràn. Dos semanes després te truquen per a dir-te que tens que estar a la consulta d’aci set mesos.

Una vegada hagen passat els set mesos i un dia (sempre truquen per a retrasarte la vista) el especialista no te troba res mal, (o be ja t’has curat o has anat a un metge privat), pero que per asegurar-se vol que visites un altre especialista (un altre volant). Despres de fer visites i mes visites i estar anys de metge en metge te diuen que lo teu es psicologic, que mai has estat malalt i que tens hipocondria.

Tot este mecanisme serveix per a que molta gent no acave mai el cicle, per tant no van al metge, i segons les estadistiques no estan malalts. Mentres tant, els metges tenen temps de sobra per observar el espectacle des de les cameres de seguretat, partint-se el cul de nosaltres. Inclus el Dr. House només atén a un pacient per setmana.

Ara que ja sabeu com es fa, no ho feu

Anuncios

Un comentario en “Com funcionen les coses (II)

 1. xexi

  El nom del paperet es molt sencill, li’l va possar un metge tot borratxo, la conversa seria alguna cosa com aixó:
  -Escolta quin nom li fiquem al paperet?
  -Per a que es? hip!
  -Per a que els malalts es curen sols amb el temps sense que els atenguem, fent que donen moltes voltes
  -cridem-lo “volant” ggeegegege. que es lo que quere-hip!-mos! ssss-hip!-aaaaluddd gegegegeg

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s