Doble volta a Futurama

Estándar

Crec que tots heu vist la pagina del “Bender Bending Rodriguez” on conta coses de la serie d’animacio Futurama. Lo mes curios son les observacions cientifiques de la serie. Aci podreu vore-les.

El que vull fer en aquest article (i posiblement faça mes) es donar una segona mirada a les observacions comprovades. Prepareu-vos per a una rayada de les meues en … Doble volta a Futurama!!!

En el episodi “3ACV04 – La Suerte del Frylandés”, podem vore una cursa de cavalls que es decideix per una entrada quàntica. El profesor Farnsworth protesta afirmant que els judges han variat el resultat pel simple fet de observar-lo. I no li falta rao, ja que el principi d’incertidumbre de Heisenberg (m’ho sembla a mi o te nom de birra?) diu que no es pot coneixer al mateix moment le posicio i moment de una particula subatomica. Es a dir, que per a observar una particula subatomica (de nivell quantic) faria falta una longitud d’ona molt petita, lo que es correspon a ones de molta energia, i aquesta energia interaccionaria amb les propies particules que volem observar.

Segona volta: Al profesor Farnswort, no li falta rao, pero tampoc esta tot perdut. El mateix principi diu que no es pot predir el futur perque en el mateix moment que observem les particules, estes variaran en posicio o energia, per tant, el “futur” que tenien marcat es veu alterat. Pero en canvi el pasat esta ja del tot definit, en el pasat es pot coneixer amb absoluta precisio moment i posicio, nomes haurien de mesurar en el instant t+dt, es a dir, just en el instant posterior a la arriba dels cavalls.

Per hui ja hi ha prou, a vore qui troba mes errors en este article (de ortografia no valen, eh?)

Anuncios

3 comentarios en “Doble volta a Futurama

  1. hiunkel

    NO stic d’acord amb tu, pq sempre q es parla de la quimica quantica s’ha de tindre en compter el efecte tunel, q es ixe q t’entra quant tens el cap amb molt d’alcohol i ho veus tot rollo anunci de compresses!!!!!!!!!1

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s